20 Nisan 2010 Salı

Alkolün insan sağlığına zararları

Alkolün İnsan Sağlığına Zararları
Alkol, vücudumuz için bir ihtiyaç maddesi olmadığı gibi beynimizden karaciğere toksik (zehirli) tesiri bulunan bir maddedir. Alınan alkolün tamamına yakını kana karışır ve kan ile başta beyin olmak üzere bütün vücudu dolaşarak tesirini gösterir.

İçilen her kadeh alkol 1000-2000 civarında beyin hücresinin ölümüne sebep olur. Beyin hücreleri de yenilenemezler.

Az miktarda alkol alan neşelenir, zihninin açıldığını sanır. Kendine güveni artar, aşırı cesaret gelir. Bu durum aldatıcıdır. Gerçekte verimi ve kapasitesi tam tersine, düşmüştür. Yapamayacağı işleri halledeceğini sanarak birçok işe teşebbüs eder. Fakat bu haliyle başaramaz, zarara uğrar.

Mesela araba kullanması trafik kazasına davetiyedir. Alkol az miktarda dahi alınsa sürücünün görüşünü daraltır, görmede bulanıklığa sebep olur, gözün uyum hızını düşürür. Alkolün verdiği sahte güven ve cesaretle sürat yapar.

Dönemeyeceği virajlara hızlı girer ve böylece kaza ihtimali yükselmiş olur. Alkolün verdiği neşe de geçicidir. Bir süre sonra yerine daha uzun süren hüzün ve eleme bırakır.

Dertler, problemler geçmemiş, aksine artmıştır. Kişi yeniden alkole sarılarak zihnini uyuşturmak ister, bu da alkolizme kayış demektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder