18 Nisan 2010 Pazar

Alzheimer hastalığında Kök Hücre Tedavisi

Alzheimer hastalığı
Alzheimer yaşlılıkta görülen demansın en yaygın formudur. Genellikle sinir hücrelerinin ve sinir hücre irtibatının yavaş ancak ilerleyici tarzda kaybı ile alakalıdır. Hastalığın başlangıcı sinsidir ve ilk belirtileri hafızanın ve oryantasyonun bozulmasıdır.

Hastalık ilerledikçe hastanın zihinsel yetenekleri bozulur ve birkaç yıl sonra hasta gündelik işlerini yaparken yardıma gereksinim duyar ve artık kendi başına yaşayamaz. Hastalığın bu aşamasının aile ve arkadaşlar açısından bilhassa rahatsız edici tarafı, hastanın genellikle yakın akrabalarını ve hatta partnerlerini dahi tanımamasıdır. Alzheimer'li kişiler gitgide benliklerini kaybederler.

Alzheimer hastalığının nedeni bilinmemektedir ancak hastaların beyinleri incelendiğinde tipik mikroskobik değişiklikler görünmektedir: Hücre dışı protein tortuları -bunlara amiloid plaklar denmektedir - fibroz hücre içi protein kümeleri - bunlara nörofibriler düğümler denmektedir. Alzheimer hastalığının tedavisi imkansız gibidir zira ölü sinir hücreleri yenilenemez.

XCell-Center Alzheimer hastalığı tedavisi
Kök hücreler önce hastanın kalça kemiğinden (iliak kemik) çekilen kemik iliğinden alınır, günler sonra yeniden vücuda nakledilir. Hücrelerin naklinden önce, kemik iliği laboratuarlarımızdan birinde işlenir ve kök hücrelerin miktarı ve niteliği denetlenir.

Bu nakil olan hücreler, yeni hücrelere dönüşme potansiyeline sahip olup hasarlı doku ve /veya sinirleri yenileyebilir veya onların yerine geçebilir.

Tedavinin amacı Alzheimer hastalığının belirtilerinin ilerlemesini yavaşlatmak veya durdurmaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder