26 Nisan 2010 Pazartesi

Amber, Amber Kabuğu, Amber Hatmisi Tohumu

AMBER HATMİSİ TOHUMU -HİBİSCUSABELMOSCHUS
Diğer İsimleri: Amber Çiçeği

Kullanıldığı Yerler:
Dahilen Kullanılışı: Tohumlan kaynatılıp içildiğinde iştah açıcı ve yatıştırıcı olarak kullanılır. Aybaşı akıntılarını düzene koyar, sinirleri rahatlatır.

Kullanılışı: Günde 6 gr kadarı kaynatılıp içilir.

Haricen Kullanılışı: Turmus ve sirke ile karıştırılıp uyluklar ovulursa siyatiğe iyi gelir. Doz aşımı karaciğeri zayıflatır.

AMBER KABUĞU -CROTON ELUTERİA

Kullamlan Kısımları : Genç dalların kurutulmuş kabukları.

Kullanıldığı Yerler:
Dahilen Kullanılışı: Mideyi rahatlatır, iştahı açar, hazım bozukluklarını düzeltir, ishali ve dizanteriyi keser, kansızlığı giderir, anne sütünü artırır, bağırsakları düzene kor, sinirleri gevşetir.

Kullanılışı: 1 bardak kaynar suya, 10 gr konur, 10 dk bekletilip günde 3 defa 1 bardak içilir. İshal kesici olarak amber kabuğu toz haline getirilir, aynı miktarda yabani yasemin tozu ile karıştırılır, gece yatarken 0.30 gr içilir.

AMBER -PHYSETER MACROCEPHALUS: Kaşolat balığından elde edilen bir madde

Kullanıldığı Yerler:
Dahilen: Kalp kuvvetlendirici iştah açıcı, cinsi arzuyu artırıcı, soğuktan meydana gelen karın ağrılarında, nezlede, tıkanıkları giderici olarak ve ağız kokusunda faydalıdır. Felçli kimseler ve yüz felci olanlar devamlı amber koklarlarsa bu hastalıklardan kurtarır.

Gece körlüğünde, görme bozukluğunda, kulak ağrısında, işitme zorluğunda, müzmin nezlede, kalp kifayetsizliğinde, mide zafiyetinde akciğer zafiyetinde, midede su birikmesinde, cinsi gücü artırıcı baş, göğüs, mide, akciğer mesane rahatsızlıklarında faydalıdır. Felçte, mecnunlukta, ses kısıklığında, soğuk algınlığında, baş ve diğer üşütmelerde kullanılır. İhtiyarlara ve dimağa çok faydalıdır. Çok kullanmak kana galeyan verir, zararı ekşi maddelerle önlenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder