26 Nisan 2010 Pazartesi

AVAKADO


AVAKADO -PERSEAGRATİSSİMA

Diğer İsimleri: Avukat Armudu

Kullanılan Kısımları : Yaprak ve meyvesi, ağaç kabuğu, meyve özü

Meyve Kabuğu: Solucan düşürücüdür.

Meyve İçi: Emolient etkilidir. Besleyici bir gıdadır, afrodizyak etkiye sahiptir. Kollestrolü düşürür.

Yaprakları, Taze Dal Kabukları: Astringent, büzücü, büzüştürücü, kasarak sıkıştırıcı, dokuyu veya damarı büzücü, karminatif, mide ve bağırsak gazlarını giderici, öksürük kesici, düzensiz adetlerde, adeti artırıcı, ishal kesici, mide şişkinliğinde, öksürükte, karaciğer tıkanıklıklarında ve gut‘a sebep olan yüksek ürikasit seviyesini düşürmekte faydalıdır.

Kullanıldığı Yerler:

Dahilen Kullanılışı: Yaprak ve meyvelerden yapılan sulu hülasaların hipotansif (tansiyon düşürücü) bir etkiye sahip oldukları tesbit edilmiştir. Yaprakları, safra kesesi, böbrek ve mesane taşlarını düşürmede fevkalade bir etkiye sahiptir (denenmiştir), mesane, idrar yolları, böbrek ve safra kesesi iltihabında da faydalıdır, böbrek iltihabı sebebi ile büzülmüş vazife yapamayan böbreği tamamen iyileştirir eski haline getirir.

Kullanılışı: 2 kilo suya, 1 avuç ufalanmış avakado yaprağı konur, 20 dk kaynatılır, sabah aç karna 2 bardak, öğle akşam ve yatarken içmek sureti ile tüketilir, bu şekilde 15 gün devam edilir, 10 gün ara verilip sonra yine devam edilir.

Veya 3 kilo suya, 100 gr ufalanmış yaprak konur, yarıya ininceye kadar kaynatılır, 1 günde tüketilir, birkaç gün devam edilir. Yaprağı ve ağaç kabuğu hamilelikte kullanılmamalıdır. Çocuğun düşmesine sebep olur.

Haricen Kullanılışı: Avakado yağı cildi besler ve korur, pürüzlü veya dökülen deriyi yumuşatır ve başa masaj yapıldığında saçların büyümesini sağlar.

Taze meyve ezilir, cilde lapa şeklinde konulursa, ağrıyı hafifletir, deriye serinlik verir, cerahatli yaralara sürülür, başa sürüldüğünde saçların büyümesini sağlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder