27 Nisan 2010 Salı

DETOX REHBERİ


Detoks diyeti sanıldığı kadar kolay bir uygulama değildir. Detox uygulamasını yalnızca hızlı kilo vermek için uygulayan pek çok insan var. Fakat detoks; daha çok toksinlerden arınmak ve anti-aging için kullanılır. Detoks uygulamalarından verimli sonuçlar alabilmek için dikkatlice öğrenmek gerekir.

Detox Tam Olarak Nedir? Niçin Günümüzde Bu Kadar Popüler?

Detox; vücudumuzun doğal temizlik mekanizmasıdır, öz temizlik fırınına benzer. Detox'un son dönemlerde popüler olmasının nedeni ise; günümüzün toksin dünyasında, detox'a daha önce hiç olmadığı kadar ihtiyaç duymamızdandır. Bugün, modern şehirlerde yaşayan insanlar, 100 sene önce yaşayan insanların toplam 1 yılda aldıkları kimyasalları, ilaçları ve toksinleri 1 günde almaktadırlar. Karaciğerimizin detox kapasitesi değişmedi ancak biz bu önemli temizleme ve detoksifikasyon mekanizmamızdan daha fazla çalışmasını istiyoruz! Bir hafta boyunca, hiç hafta sonu tatili yapmadan çalıştığını hayal et, işte bunun aynını sen de vücudundan bekliyorsun, ona mola vermesi için hiç izin vermiyorsun.

Detox Zayıflatır mı, Sağlık Kazandırır mı, Güzelleştirir mi?

Elbette kilo vermek isteyenler de detoks diyetiyle zayıflayabiliriler. Fakat detox, uygulaması zor ve disiplinli bir diyet olduğu için uzun süreli olarak kullanılamaz.

Birçok kişi, vücutlarında stoklanmış toksinleri atarken ve kalori tüketimini sınırlarken, kilo kaybına uğrar. Detox yapmaktaki asıl amaç; enerji seviyemizi yükseltmek ve sağlığımızı daha üst seviyeye getirmek olmalıdır. Kilo kaybı daha sağlıklı olmak için bir tür bonustur! Bir diğer artı ise, selülitlerin kilonun içinde kıstırılmış toksinler olduğunu anlamaktır. Detoksifikasyonu destekleyen her program sağlığı geliştirir. Sigara, alkol ve işlenmiş gıda maddelerinden uzak durularak; sağlığa da, güzelliğe de katkıda bulunulmuş oluyor.

Her şeyden önce detox sürecini destekleyen itibarlı bir tesise gitmek gereklidir. Program esnasında, stresi hayatınızdan çıkarmaya özen göstermelisiniz. Aksi taktirde vücudunuz stresle baş etmek için çalışacak ve detox mekanizması kapanacak.

Detox Programlarına Kaç Yaşından İtibaren Dâhil Olabilirler?

Bu, kişinin geçerli sağlık durumu, hayat tarzı ve diyeti ile ilişkilidir. Sağlık sorunlarım daha az olabilir.. Ne yazık ki sürekli antibiyotik alıyoruz! Şimdi sağlıklı yaşamanın ve detox'un önemini yeni anlıyoruz.

Hangi Koşullarda Sağlığımızı Tehdit Edecek Boyutlara Ulaşır Detox?

Detox, vücuttan çok fazla enerji alır. Vücudunda çok fazla toksin barındıran kişiler eğer tıbbi denetim altında değillerse detox tehlikeli olabilir.

Detox Programına Nerelerde Katılınır?

Bu kişinin detox'a harcayabileceği zamana ve sağlığına verdiği değere bağlıdır. Kimi insan vücudunun dış yüzüne bir sürü para harcar ama iç yüzüne hiç önem vermez! Bu tip kişiler yaşları ilerledikçe paralarının büyük bölümünü; ilaçlara, doktor vizitelerine ve ameliyatlara harcamaya başlarlar. Örneğin rehberlik ettiğim Sapanca'daki Richmond/Nua Wellness Spa Merkezi'ndeki detox programına katılabilirler. Ve benimle iletişim içinde olabilirler. Artık modern teknolojinin getirdiği internet sayesinde tüm dünyadaki müşterilerime destek verebiliyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder