14 Nisan 2010 Çarşamba

Dikkatli olunması gereken yiyecek ve içecekler

Çay, kahve, kakao, hazır meyve suları, kolalı içecekler, limonata şikâyetlerinizi artırabilir. Beyaz peynir, kaşar peyniri, dil peyniri ve gravyer peynir dışında kalan diğer peynirler tercih edilmemelidir. Yumurtada haşlama veya çılbır yöntemi kullanılmalıdır. Yağda kavrulmadan sebzelerle de pişirilebilir. Sıcak ekmek, tam taneli ekmekler hassasiyeti artırabilir. Yağda kızartılmış, kavrulmuş etler, sucuk, pastırma gibi şarküteri ürünleri sık tüketilmemeli. Yağda kızartılmış hamur işleri, börekler, tatlılar, ekşi yoğurtlar yenilmemeli. Ekşi kabuklu ve kumlu meyveler çok tüketilmemeli. Tüm kuru baklagiller, bulgur rahatsızlık verebilir. Hazır çorbalar, et suyu, tarhana rahatsız edebilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder