28 Nisan 2010 Çarşamba

Hasta Olduğunuzu Anlayabilirsiniz

Bedenimiz bir takım işaretlerle bizlere hastalık sinyalleri verir. Bu bazen bir renk değişikliği, bazen de hafif ağrılar olabilir. Uzmanlara göre hasta olduğunuzu anlayabilmeniz için sadece gözünüze, ayak bileğinize, avuç içlerinize ve tırnaklarınıza bakmanız yeterlidir.
Bir dakika boyunca alıp verilen nefesin sayılmasıyla bile hastalığa yakalanıp yakalanılmadığının belirlenebileceğini ifade eden uzmanlar, “Eğer dakikada onbeş ya da daha az nefes alıp veriyorsanız ciğerlerinizin sağlıklı olduğu söylenebilir, fakat bu sayı onbeşten fazla çıktıysa bir sorun olduğu söylenebilir.” diyor.
Tırnakların insan sağlığında önemli bir gösterge sayıldığı vurgulanan açıklamaya göre;

"Tırnaklarınızda mavilik ya da morluk görmeniz bir kalpp hastalığıyla karşı karşıya olduğunuza işaret edebilir. Tırnaklarınızın üstünde tümsekler bulunuyorsa ve kalın tırnaklarınız varsa solunum yollarınızda bir sorun olabileceği söylenebilir. Aynaya yaklaşın ve bir gözünüze dikkatlice bakın. Göz bebeğinizin çevresinde bulunan iris tabakasının etrafında beyaz bir daire olması kolesterol seviyenizin yüksek olduğu anlamına gelebilir.
Avuç içlerinize bakmanız karaciğeriniz hakkında bilgi sahibi olmanıza yardımcı olabilir. Kırmızı ve lekeli avuç içi sorunlu karaciğerrin işaretçisi olabilir. Günümüzde gittikçe yayılan alzheimer ile savaşmak için hafızanızın ne kadar güçlü olduğunu sürekli kontrol edin.

İşte size basit bir test:
Düz bir yüzeye on adet eşya koyun ve on saniye bakıp gözlerinizi kapatın. Eşyaların çoğunu hatırlamıyorsanız önlem almalısınız. Yere yatarak bacaklarınızı dümdüz uzatın. Bir bacağınızı havaya kaldırın, birinin ayağınıza basmasıyla bacağınız yere düşüyorsa kaslarınızda zayıflık olabilir.
Yere bir metre uzunluğunda bir çizgi çizin. Üzerinde rahat rahat yürüyebiliyorsanız, vücudunuzun koordinasyonu iyi işliyor demektir. Vücut şekliniz elmaya benziyorsa, yani yağlarınız belinizin çevresinde toplanıyorsa, kalp sorunu yaşama riskiniz taşıyorsunuz demektir.
Her üç saatte bir tuvalete birden çok gitme ihtiyacı mı hissediyorsunuz? Diyabetin en erken alarmlarından biri sık sık tuvalete gitmektir. Eğer dişleriniz kanıyorsa, kalbiniz tehlikede anlamına gelebilir. Baş parmağınızla ayak bileğinizin arka kısmına bastırın. Eğer bastırdığınız noktada çok fazla çukurluk oluşuyorsa, o zaman kalp, akciğer, böbrek sorunlarıyla karşı karşıya kalabilirsiniz.”
Yalnız çok önemli bir konuya dikkat çekmeliyiz; asla ve asla kendi kendinize teşhisler koymamaya çalışın, gereksiz endişe ve korkulara kapılabilirsiniz. Şüphelendiğiniz bir durum olduğunda mutlaka bir uzmana danışmalısınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder