28 Nisan 2010 Çarşamba

Kötü Emilim

Kötü emilim, ince bağırsağın; besinleri, vitaminleri ve mineralleri emerek kan dolaşımına katma görevini gerçekleştirememesidir. Emilememiş besinler katı dışkı yoluyla vücuttan atılır.
Kötü emilim birçok nedenden kaynaklanabilir; bunlar, kronik pankreatit, midenin ya da ince bağırsağın bir kısmının alınması, laktoz hassasiyeti, iltihaplı idrar hastalığı, divertiklöz ve çölyak hastalığıdır.Kalp yetmezliği ve kan damarlarındaki iltihaplanmalar kardiyovasküler hastalıklardır. Bunlar bağırsak astarının büyümesinden kaynaklanarak besinlerin emilmesine engel olurlar.
SEMPTOMLAR Kötü emilim nedeniyle ishal ve kilo kaybına maruz kalabilirsiniz. Kansızlık, vitamin ve mineral eksikliği de bu duruma dahildir.
TEDAVİ SEÇENEKLERİ Kötü emilimin teşhisi için doktorunuz tıbbi geçmişinizi değerlendirecek ve kansızlık oranına bakmak için kan testi uygulayacaktır. Ayrıca dışkınızda, vücut tarafından emilmemiş yağ oranını değerlendirecek ve ince bağırsağınızdaki dokudan bir biyopsi örneği alacaktır. Bu işlem ağızdan bir borunun bağırsaklara doğru sokularak dokunun alınmasıyla tamamlanır. Tedavi, temel nedenler baz alınarak uygulanır.
google_protectAndRun("ads_core.google_render_ad", google_handleError, google_render_ad);

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder