19 Nisan 2010 Pazartesi

Lazer epilasyon sonuçları

Lazer epilasyon ( Lazerli epilasyon ) popüler epilasyon yöntemlerinin başında gelmektedir. Lazer epilasyon, sağlık sitelerinde; lazer epilasyon zararları nelerdir, erkeklere lazer epilasyon uygulanabilir mi, istanbul lazer epilasyon merkezleri hangileri, ya da ankara, izmir, bursa, eskişehir lazer epilasyon merkezleri nerelerdedir, lazer epilasyon fiyatları ( Lazerli epilasyon ) nasıl olmalıdır şeklinde onlarca soruyla karşılaşmaktayız. Lazer Epilasyon tedavisinin etkinliğini belirleyen iki faktör cilt tipi ve kılın rengidir. Kıl gelişme süresi, güneşe maruziyet ve herpes enfeksiyonu da nadir ama etkili faktörlerdir

Cilt Tipi:
Değişik cilt tiplerinde değişik sonuçlar elde edilebilr.
1- Açık cilt rengi:
Bunun değişik dereceleri vardır. örneğin iki insan güneşe maruz kaldığında bir tanesi bronzlaşırken diğerinde ciddi yanık oluşabilir. Dereceniz ne olursa olsun açık cilt rengine sahipseniz Lazer Epilasyon için en iyi adaysınızdır.

2- Orta cilt rengi:

Bu gruptaki kişilerdeki başarı oranı kılın rengine bağlıdır.

3- Koyu cilt rengi:
Koyu cilt rengine sahip kadın veya erkelerde Lazer Epilasyon uygulaması genel olarak istenen başarıyı sağlayamaz.

Kıl Rengi:
Lazer Epilasyon uygulamasının ( Lazerli epilasyon ) başarısını etkileyen ikinci faktör kıl rengidir.
1- Koyu renkli kıl:
Siyah yada koyu kahverengi gibi kıllara Lazer Epilasyon uygulaması mükemmel sonuçlar doğurur. pigmentasyon fazla olduğu için lazer ışınını absorbsiyonu mükemmeldir.

2- Orta kıl rengi:

Açık renkli kıllara göre daha kolay tedavi edilir.

3- Açık kıl rengi :
Bunun değişik dereceleri vardır. Lazer Epilasyon uygulamasında en zorlu grubu oluşturur.

4- Beyaz yada gri kıl rengi :
Bunlarda pigmentasyon olmadığı için Lazer Epilasyon etkinliği neredeyse imkansızdır.

Kıl Büyümesi:

Lazer Epilasyon tedavisinin ( Lazerli epilasyon ) etkinliğini belirleyen üçüncü temel faktör kıl büyümesidir. Vücudumuzdaki kılların tamamı aynı büyüme evresinde değildir. Lazer Epilasyon anagen denen aktif dönemde olan kıllara etkir. Bu nedenle tüm kıllara anagen döneminde etki edebilmek için birkaç seans gerekir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder