19 Nisan 2010 Pazartesi

Lazer epilasyon zararları 2

Lazer Epilasyon, istenmeyen tüylerden kurtulmak için lazer ışınlarıyla uygulanan bir estetik girişimdir. Lazer epilasyon zararlı mıdır? Evetse, lazerli epilasyon zararları nelerdir? Kimlere lazer epilasyon uygulanabilir? Hangi lazer epilasyon cihazları zararlıdır? Lazer epilasyon fiyatları nasıl olmalıdır? Lazerli epilasyon ışın demetinin cilt yoluyla geçmesine dayanır. Lazer epilasyon kıldaki melanin isimli koyu renkli pigmenti hedef alır. Lazer epilasyon ile ışın demeti kıl folikülüne çarpar ve ısı kıl folikülünü parçalar. Lazer Epilasyon uygulamasından sonra çoğu vakada, kılın tekrar büyümesi yavaşlar, ama kılsız bir dönem için birçok seans gerekebilir.

Lazer Epilasyon istenmeyen vücut kıllarından kurtulmak isteyen kişilere uygulanır. Sıklıkla Lazer Epilasyon uygulanan bölgeler; bacaklar, koltuk altları, üst dudak, boyun ve bikini çizgisidir. Diğer taraftan Lazer Epilasyon vücudun hemen hemen her tarafına uygulanabilir. Lazer Epilasyon kıllardan kalıcı olarak kurtulmayı garanti edemez, ancak kılsız bir dönemi sağlayabilir. Çoklu seanslar sonrasında uzun bir kılsız dönem sağlanabilir.

Lazer Epilasyonun başarısını etkileyen 2 temel faktör kıl rengi ve cilt türüdür. Açık cilt renginde kahverengi yada siyah kıl başarı oranının en yüksek olduğu gruptur. Lazer Epilasyon ( Lazerli epilasyon ) beyaz, sarışın, açık kahverengi ve açık kızıl renkli kıllarda pek etkili değildir.

Lazer Epilasyon uygulamasının risklerini azaltmak için konusunda uzman bir hekim şarttır. Tıp dışı personelin uygulama yaptığı Lazer Epilasyon merkezleri tercih edilmemelidir.

Uzman hekimlerce yapılan Lazer Epilasyon tedavisinin ( Lazerli epilasyon ) zararları nadirdir. Lazer Epilasyon tedavisi sırasında kanama ve enfeksiyon oldukça nadirdir.

Lazer Epilasyon tedavisinin ( Lazerli epilasyon ) başlıca zararları şunlardır;
1- Yetersiz epilasyon.
bazı kıllar lazer tedavisine dirençli olabilir veya yeniden büyüyebilir.
2- Cilt renginde koyulaşma (hiperpigmantasyon).
Bu geçici bir durumdur ancak çok nadir vakada kalıcı olabilir.
3- Cilt renginin açılması (hipopigmentasyon).
Bu koyu cilt rengine sahip insanlara spesifik bir komplikasyondur.
4- Kabarcık ve skarlaşma.
5- Cilt dokusunda değişiklik.
6- kabuklanma. geçicidir.
7- kıldaki değişiklikler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder