19 Nisan 2010 Pazartesi

Lazer epilasyon zararları

Herhangi bir lazer tedavisi ( Lazerli epilasyon ) ile olduğu gibi, lazer epilasyon zararları da vardır. Hem lazer epilasyon uzmanı, hem de lazer epilasyon yaptıran kadın ya da erkek hasta muhtemel lazer epilasyon zararları konusunda bilinçli olmak zorundadır. Lazer epilasyon tedavisi ( Lazerli epilasyon ) ile kızarıklık ve kıl folikülünde şişlik görülür ki bu tıpta eritem ve perifoliküler ödem olarak adlandırılır ve lazer epilasyon tedavisi sonrasında görülmesi normaldir. Lazer epilasyon tedavisi sonrasında ağrı gelişirse bu ağrı kesicilerle giderilebilir. Lazer epilasyon tedavisi esnasında gelişen aşırı ağrı konusunda lazer epilasyon uzmanı uyanık olmalı ve lazer epilasyon uygulamasının ayarlarını buna göre yapmalıdır.

Lazer epilasyon zararları ( Lazerli epilasyon ) arasında daha az görülenler; blister ve yanıklar dır. Blister ve yanıklar, ciltte pigmentlerin çok fazla ya da çok az olması olarak bilinen hiperpigmentasyon - hipopigmentasyona yol açabilir. Hal böyle olunca lazer epilasyon sonrasında, 1 hafta süresince direkt olarak güneşe maruziyet önlenmelidir.

Lazer epilasyon zararları içinde daha da az görülenler hipertrofik skar ve keloid olarak bilinen kırmızı skar gelişimidir. Tüm hastalar lazer epilasyon zararları hususunda uyarılmalıdır. Bu husus enaz lazer epilasyon tedavisinin etkinliği kadar önem arzeder.

Günümüzde hem kadın hem de erkek popülasyonunun güzellik, estetik ve kozmetik hususunda hassasiyetinin arttığını açık bir şekilde görmekteyiz. Elbette arz - talep denklemi gereğince, her geçen gün yeni güzellik merkezleri, lazer epilasyon merkezleri ( Lazerli epilasyon ) açılmaktadır. Ancak, aldığımız tedavi mezoterapi, botox enjeksiyonu ya da lazer epilasyon; her ne olursa olsun bilinçli olmak ilk hedefimiz olmalıdır.

Sitemizde belirli standartların altında lazer epilasyon tedavisi ( Lazerli epilasyon ) veren merkezlerle ilgili bilgi bulabilirsiniz. Şunu unutmamalıyız:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder