19 Nisan 2010 Pazartesi

Lazerli epilasyon

Lazerli epilasyon US de Botox enjeksiyonlarından sonra ikinci popüler kozmetik tedavi yöntemi olmuştur. Lazerli epilasyon ile konsantre ışın demetleri kıl foliküllerine penetre olur ve lazerli epilasyonda kullanılan lazer ışını kıl foliküllerindeki pigmentlerce absorbe edilerek folikül içindeki kıl zarar görür. Lazerli epilasyon epilasyon için birçok lazer ve ışık kaynağı geliştirilmiştir. Lazerli epilasyon temel olarak açık renkli ciltte koyu renkli kıllar için uygulanır, yeni lazerli epilasyon teknikleri ile koyu cilt rengindeki hastalar da tedavi alabilir konuma gelmiştir.

Lazerli epilasyon için kullanılan lazer tipleri, Alexandrite, Diode, Neodyum YAG ve intense pulse lazer ışık kaynaklarıdır. Lazerli epilasyon ile istenmeyen kıllardan kurtulmak elbette mümkündür. Birçok vakada birden fazla lazerli epilasyon seansı uygulamak gerekmektedir. Bazı hastalarda yok edilen istenmeyen tüyler yıllarca geri gelmemektedir. Fakat lazerli epilasyon uuygulamasının en başında hangi hastaya kaç seans tedavi verileceğini tam olarak kestirmek mümkün olmaz.

Daha önce de ifade ettiğimiz gibi lazerli epilasyon tedavisinin etkinliği açık renkli cilt üzerindeki koyu renkli kıllarda belirgin olmaktadır. Lazerli epilasyon tedavisine başlamadan önce; lazerli epilasyon merkezi nin güvenirliği, lazerli epilasyon uygulayan uzmanın lazerli epilasyon konusunda gerçekten uzman olup olmadığı gibi faktörler mutlaka detaylı bir şekilde araştırılmalıdır.

Zira birçok lazer epilasyon merkezi ya da kozmetik estetik güzellik merkezi inanılması güç tedaviler yaptıklarını iddia etmektedirler. Bu konuda dikkatli olmak gerekmektedir. Tedavi cilt rengi, kıl rengi, kıl kalınlığı, lazerli epilasyon uygulanacak vücut bölgesi gibi faktörlere göre düzenlenir. Hem hasta hem uzman lazerli epilasyon esnasında uygun göz koruyucu kullanmalıdır. Lazerli epilasyon uygulanacak alan temiz ve kuru olmalıdır.

Lazerli epilason esnasında lazer kaynağına bağlı olarak soğuk bir jel ya da başka özel bir araç cildin dış tabakalarını korumak için kullanılmalıdır. Bu aynı zamanda lazerli epilasyonda kullanılan lazer ışınının cilde daha iyi penetre olmasını da sağlar. İşlem esnasında lazerli epilasyon uzmanı yan etkiler açısından da uyanık olmalıdır. Lazerli epilasyon işlemi sonrasında işlem yapılan alanda kızarıklık görülmesi normaldir ancak bunun 12 - 24 saat içinde kaybolması beklenir. Birçok merkezde işlem sonrasında buz, aloe jelleri ya da anti-inflamatuar kremler, losyonlar kullanılmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder