19 Nisan 2010 Pazartesi

Mezoterapi estetik güzellik selülit kellik

Mezoterapi, uzun zamandan beri estetik tıpta en sık talep konusu olan lipodistrofi veya selülit konusunda en seçkin güzellik amaçlı tedavi biçimini oluşturmaktadır. Mezoterapi ilk kez 1952 de Dr. Michel Pistor tarafından uygulanmıştır. Mezoterapi 1987 de Fransız Tıp Akademisi tarafından geleneksel tıbbın bir parçası olarak kabul edilmiştir. Fransa da ortalama 15.000 doktor, günde 60.000 den fazla hastayı mezoterapi yöntemi ile tedavi etmektedir. Uluslararası Mezoterapi Derneğine üye olan Avrupa, Afrika ve Güney Amerika da 14 ülkede yöntem başarı ile uygulanmaktadır.

Mezoterapi nin kelime anlamı orta deri tedavisidir. Temeli, tedavi edilecek bölgeye 4-6 mm uzunluğunda çok ince iğneler kullanılarak çok küçük miktarlarda ilaçları lokal olarak enjekte etmeye dayanan tamamen tıbbi bir eylemdir. Endikasyona göre değişen çeşitli ilaç karışımları 5-10 dakika gibi bir süre içerisinde deri altına enjekte edilir.

Hangi Mezoterapi Durumlarda Uygulanır?
Mezoterapi nin Estetik - Güzellik Kullanımları :
- Sellülit tedavisi
- Saç Dökülmesi (kellik) - güzellik
- Ergenlik ve Hamilelikte Oluşan Çatlaklar
- Yüz Gençleştirme - güzellik
- Yara İzleri, (skatrisler)


Mezoterapi nin Diğer Kullanım Alanları
- Romatoloji
- Dolaşım Problemleri (varis, varis ülserleri)
- Migren
- Spor Hekimliği


Mezoterapi seans aralıkları minimum 1 hafta olmalıdır. Bir seansta enjekte edilen ilaç dozu 10 cc yi aşmamalıdır. Mezoterapide ortaya çıkan yan etkiler genellikle seans aralığı ya da dozaja dikkat edilmedi ise görülmektedir.

Mezoterapi Uygulanmaması Gereken Durumlar
- Kalp Yetmezliği
- Diyabet (şeker hastalığı)
- Böbrek Rahatsızlıklarında
- Antikuagülan Tedavi Altındaki Hastalarda


Mezoterapi, etkinliği bütün dünyada kanıtlanmış bir geleneksel tıp yöntemidir. Bir çok ülkede uygulanıyor olması, her gün binlerce doktorun hastalarına uygulaması, yararlı bir yöntem olduğunun en güçlü kanıtıdır. Hasta ile hekim arasında etkin bir dialoğun olması sonuçların biran önce ve en iyi şekilde elde edilmesi için gereklidir. Ancak mezoterapiden, her zaman çok kısa sürelerde sonuç alıp, mucize bir düzelme de beklenmemelidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder