28 Nisan 2010 Çarşamba

Partnerinizin Alışkanlıkları Sizin Sağlığınızı Etkiliyor

Siz sağlığınıza çok dikkat ettiğinizi düşünebilirsiniz. Oysa ki birlikte yaşadığınız kişinin yaşam şekli alışkanlıkları ister istemez sizi de etkiliyor, siz de farkında olmadan zararını görüyorsunuz. Öyleyse size zarar veren bir takım alışkanlıkları belirleyerek en az seviyeye düşürebilirsiniz.


Eğer eşiniz çok stresliyse sizde de yüksek tansiyona bağlı kalp krizi riski olabilir. Egzersiz yaparak stresinizi azaltabilirsiniz ve bırakın eşiniz hafta sonları arkadaşlarıyla futbol oynama gitmek istiyorsa gitsin, size de faydası olacaktır.
Son araştırmalar ile az uykunun kilo aldırdığı kanıtlandığına göre uykularınız en az 7 saat olmalı, az uykunun zararı olduğu gibi fazla uykuda zararlıdır. Eğer eşiniz siz yattıktan sonra yanınıza geliyorsa sizi uyandırabilir uykunuz bölünür, mümkün olduğunca uyku zamanınızın birlikte olmasına özen göstermelisiniz. Az uyku metabolizmayı yavaşlattığından daha az kalori yakılır. Siz de eşinizle birlikte yatmadan önce muz ve hurma gibi yiyecekleri yiyebilirsiniz. Bu meyvelerde bulunan triptophan maddesi serotonine dönüşürve uyumanızda kolaylaşır.
Seks, oxytosin hormonu salgılanmasını sağlıyor ve cinsel enerji düzeyi yükseliyor. Partneriniz isteksizse sizinde tüm enerjinizi etkiler. Öncelikle birbirinize ve cinselliğe vakit ayırmalısınız, dokunmalarla cinsel enerjinizi yükseltebilirsiniz.
Eşinizin sağlıksız besleniyor olması sizin de sağlıksız beslenmenize sebep olur, birlikte yemek yediğinizden etkilenmemeniz imkansız görünüyor. Beslenme şeklini değiştirmek tamamen size bağlı. Pratik hazırlanabilecek daha sağlıklı yemek çeşitlerine önem vermelisiniz. Koleterol sorunu olmaması için ızgara çeşitleri ve sebze yemeye alışmak zor olmasa gerek.
Ve mutsuzluk… eğer eşiniz mutsuz ifadelerle herşeyden şikayet ediyorsa sizi depresyona yaklaştırıyor demektir. Erkekler depresyondayken hayatlarına giren kadın onlara iyi gelir yalnız kadınlar için aynı şey söz konusu değil. Bunun için önce kan şekeri seviyelerinizi dengede tutmalısınız, öğünleri çoğaltıp sağlıklı yemeklerle elbette. Durum saandığınızdan daha ciddi boyutlarda olabilir öyleyse mutlaka yardım almalısınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder