15 Nisan 2010 Perşembe

SAĞLIKLI BİR CİLT İÇİN

Cildimiz en önemli giysimizdir.Bu yüzden cildimiz tanıyalım ona özen gösterelim ve sadece dıştan değil içten de bakımını ihmal etmeyelim.Uzmanların, sağlıklı ve güzel bir cilde sahip olmak için önerileri şöyle :
Sigara ve içki kullanmayın, bunlar vücudunuzu zehirler ve geriye pörsümüş sarkık bir cilt bırakır. Sigara ayrıca ağız kenarındaki çizgilerin hızla derinleşmesine neden olur.
Uyku çok önemlidir. Uykunuza dikkat edin: Geç yatılmış bir gecenin izleri yorgun görünümlü bir ciltle kendini ele verir. Uyandığınızda kan dolaşımını sağlayacak hareketler ve yüzünüze soğuk su çarparak cildiniz ve bedeninizi canlandırmaya çalışın.

Hafif bir nemlendirici sürmek de uykusuzluğun yol açtığı çizgileri kapatmak için yaralıdır.
Çok sıcak su cildi kurutur, çok sıcak suyla yıkanmayın: Yıkanırken suyun kaynar derecede sıcak olmaması için önlem alın. Aşırı sıcak dokulara zararlıdır.
Beslenme: Sağlıksız beslenmeyin: Sağlıksız besleniyorsanız deriyi koruyucu yaşamsal maddeleri alamıyorsunuz demektir.
Ultraviyole ışınlarından da uzak durun.Güneş ışınlarının dik olarak geldiği durumlarda önleminizi alın.Makyaj temizliği:Yatmadan önce makyajınızı temizleyin, temizlemeden yatmayın: Makyaj kalıntıları tüm gece cildinizin gözenekleri tıkayarak toksinlerin cilt yüzeyine çıkıp atılmasını önler. Göz makyajı silinmediği takdirde bir göz iltihabına neden olabilir.Sivilcelerle oynamayın: Deri dokularına zarar verir. Ayrıca enfeksiyonun çevreye yayılmasına neden olarak sorunu büyütür. Sivilcelerle hiçbir zaman oynamayın. Enfeksiyonlu bölgeye antiseptik merhem sürün.Cildinize nazik davranın:Yüzünüzü, boynunuzu ve de özellikle göz çevresini temizlerken cilt tipiniz ne olursa olsun yüzünüze daima nazik davranın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder