18 Mayıs 2010 Salı

Gözde Çapaklanma

Çapaklanma gözlerde oluşan hafif bir enfeksiyon nedeniyle akan sarımsı renkli bir akıntı ve kabuk bağlama durumlarıyla karakterizedir. Çapaklanma genellikle do­ğumdan sonraki ilk hafta görülür ve akacak olan gözyaşı kanalının tıkanması sonu­cunda ortaya çıkar. Çapaklanma çok ciddi bir vaka değildir ve genellikle kendiliğin­den geçer. Yaşı büyüyen bir çocukta görülen çapaklanma konjunktivitin bir belirti­sidir. Konjunktivit bir çeşit göz iltihaplanmasıdır. Bebeklerde olduğu gibi, çocuklar­da da görülen çapaklanmanın nedeni de gözyaşı kanalının tıkanması olabilir.

Çapaklanma için önerilen modern tıp tedavileri
Çoğu doktor akıntının giderilmesi için göz banyosunu tavsiye eder.

Doğal sağlık tedavileri
* Çapaklanma hiç geçmeden devam ediyorsa aşağıdaki tedaviler uygulanabilir: » Rüzgârgülü bitkisi gözde biriken çapakların tedavisinde kullanılabilir.
* Homeopati alanında kullanılan “Hepar sulf.” adlı madde enfeksiyonların tedavisinde uygundur.
* Göz otu bitkisi ezilerek pelte haline getirildiğinde ve soğutularak gözlere sürüldüğünde çapaklanmaya iyi gelir. Kaynamış suyun içine karıştırılan göz otu ile çapaklanan gözler yıkanabilir.
* Papatya göz temizliği için kullanılabilir (Gözün kenarları ve gözün dış kı­sımları papatya suyu damlatılmış bir süngerle silinebilir) ve bu sayede en­feksiyon riski azaltılabilir.
Faydalı terapiler
Homeopati ve herbalizm.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder