26 Nisan 2010 Pazartesi

ÇOLYAK HASTALIĞI NEDİR

Çölyak bir ince barsak ailerjisidir. Bu allerji; buðday, arpa, yulaf, çavdar gibi tahýllarýn içinde bulunan gluten ismi verilen proteine karþý ince baðýrsaðýn ömür boyu sürecek bir hassasiyet göstermesi olarak tanýmlanýr.

Sizde veya ailenizde ya da yakýnlarýnýzda bir kiþide Çölyak var ise, kendinizi çaresiz ve ümitsiz hissedebilirsiniz. Sizi çok iyi anlýyoruz. O halde lütfen bu web sitesini inceleyiniz. Çölyak kiþinin yaþamýnýn herhangi bir bölümünde ortaya çýkabilmektedir. Göreceksiniz ki, glutensiz hayat o kadar zor deðilmiþ Çölyakla Yaþam Derneði, kurucu üyeleri olan, ülkemizin konusundaki saygýn doktorlarý ile hazýrlanmýþ olduðu bu web sitesi ile, Çölyaklýlarýn daha rahat bir yaþam sürdürebilmeleri için bazý önerilerde bulunuyor.

Ý.Ü. Cerrahpaþa Týp Fakültesi Pediatrik Gastroenteroloji, Metabolizma ve Beslenme Hekimleri ve Çölyaklý kiþiler tarafýndan kurulmuþ bir sivil toplum örgütüdür.
Derneðin Amacý
1. Dernek, yaptýðý ve yapacaðý çalýþmalar ile Çölyaklýlarýn günlük yaþantýlarýný kolaylaþtýrmak,

2. Çölyak konusunda toplumu bilinçlendirmek,

3. Çölyaklýlarý konu hakkýnda geliþmelerden haberdar etmek,

4. Glutensiz diyet yiyecekleri konusunda üretici ve ithalatçý firmalarla iþbirliði yaparak bu ürünlerin toplumun her kesimi tarafýndan satýn alýnabilecek þartlarda üretilebilmesini saðlamak.

5. Konu ile ilgili olarak Türk Gýda Kodeksinde gerekli deðiþiklikler ve düzenlemelerin yapýlmasýný saðlamak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder