28 Nisan 2010 Çarşamba

Karsinoid Tümörler

Karsinoid tümörler, apandisitte, bağırsakta ve akciğerde oluşan nadir bir kanser çeşididir. Büyüdüklerinde bu tümörler, büyük oranlarda serotonin hormonu ve diğer aktif maddeler salgılar.
Tümörün yayılmadığı zamanlarda genellikle belirtiler görülmez. Bu tür vakalarda, kan akışında bulunan serotonin, ishale, boyunda ve yüzde cilt kızarmalarına ve beraberinde karın kramplarına, hırıltılı solunumlara ve göz şişkinliklerine sebep olur. Yayılmış olan bazı karsinoid tümörler ölümcül olabilirler. Bunun tersine, hormon üretmeyen ve problemlere sebebiyet vermeyen nadir türde karsinoid tümörler de vardır.
Kan ve idrar testleri aşırı serotonin belirtilerini doğrulamak için kullanılır. Bu durumu doğrulamak için bilgisayarlı tomografi ve ultrason da kullanılabilir. Erken teşhis edilen tümörler, cerrahi yolla alınabilir. Kemoterapi, bu tümörlerin boyutunun küçültülmesi için yardımcı olabilir. Doktorunuz sizi, aşırı serotonin etkisini azaltmak, hırıltılı solunumu, cilt kızarmala¬rını ve ishali azaltmak için reçetelendirebilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder