16 Nisan 2010 Cuma

ÖMRÜ UZATAN 7 MADDE


Ömrü uzatan 7 gıda
Amerikan Kanser Araştırmaları Enstitüsü (AICR), 2007’yesağlıklı bir başlangıç yapmanız için, vücudu kanser, kalp krizi,Alzheimer ve diyabet gibi ciddi rahatsızlıklara karşı koruyan besinlerinlistesini açıkladı.
BADEM (Kalbi koruyor) : Her gün, bir çay fincanınyarısını dolduracak miktarda, yani 30 gram badem yemeyi ihmal etmeyin.Omega-3 asitli yağları açısından oldukça zengin bir besin olan badem,kandaki kötü kolesterol (LDL) oranını yüzde 4.4 oranında düşürüyor.Badem böylece damar tıkanıklıklarını önleyerek, dolaşım sisteminindüzenli olarak çalışmasını sağlıyor; kalbi koruyor.
KAHVE (Diyabeti önlüyor): Günde iki fincan kahve,özellikle orta yaşlardan sonra görülen Parkinson ve Tip-2 diyabete karşıvücudu koruyor. Kahvede bulunan kafein maddesi, diyabete yakalanmariskini yüzde 35 azaltıyor. Ayrıca ağrı kesici özelliği de bulunuyor.Ancak kahveyi mutlaka kalsiyum deposu olan sütle için. Böylece kafeininkemikleri zayıflatmasını engellemiş olursunuz.TARÇIN (Sinirleri rahatlatıyor): Her yemekten sonraiçinde bir miktar tarçın bulunan bir tatlı yemeyi unutmayın. Tatlı yemekistemiyorsanız, küçük bir çay kaşığı dolusu tarçını doğrudan suyaekleyerek içebilirsiniz. Tarçın kan şekerini düzenliyor, ayrıca sinirsistemini rahatlatıyor. Öte yandan köri baharatının içinde bulunanTumerik adlı maddenin eklem iltihabını ve romatizmayı önlediğiniunutmayın.PATATES(Akciğer kanserinden koruyor): Antioksidanlaryönünden çok zengin. Amerikan Tarım Dairesi’ne göre en yararlı 100besinler arasında 17. sırada yer alıyor. Akciğer kanseri, diyabet vekalp krizine karşı koruyor. Ancak patatesi kızartmak yerine, yağsız birşekilde haşladıktan veya fırında pişirdikten sonra yemeyi tercih edin.SEBZE ÇORBASI (Kaslar için faydalı): Doyurucu ancakkalorisiz bir yiyecek olduğu için özellikle kilo vermek isteyenlerin birnumaralı tercihi. Ayrıca, özellikle sebze çorbası sodyum bakımındanzengin. Bir kase sebze çorbasında 500 miligram sodyum bulunuyor. Sodyum,sinir sistemi ve kasların düzenli olarak çalışmasını sağlıyor. Ayrıcavücuttaki sıvı miktarının dengesini düzenliyor. Ancak günde 1500miligramdan fazla sodyum tansiyon ve kalp rahatsızlıkları konusunda tambir ters etki yaratıyor.
ZEYTİNYAĞI (Kansere karşı birebir): Zeytinyağı kanserriskini azaltıyor. Günde 25 ml. zeytinyağı alanların idrarlarında,hücrelere zarar veren “8oxodG” adlı maddenin seviyesinin azaldığınıortaya çıkardı. Zeytinyağı kanserin yanı sıra iyi kolesterol (HDL)oranın artmasını sağlayarak kalbi koruyor, 1 çorba kaşığı zeytin yağında120 kalori bulunuyor. Bu nedenle günde 6 çorba kaşığını geçmeyin.
ÇAY(Kanseri engelliyor): Siyah veya yeşil olsun, çayınher türü kanser riskinin azaltılmasında etkili bir rol oynuyor. Çay,kadınlarda rahim kanserine yakalanma riskini yüzde 50 azaltıyor. Göğüskanseri içinse bu oran yüzde 60′a kadar çıkıyor. Çay ayrıca Alzheimer vekalp krizine karşı vücudu koruyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder